• Fråga FemtioFemPlus

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Välkommen att kontakta oss!
0200-112 555

Telefontid kl. 08:00 - 15:00. Lunchstängt kl. 12:00 - 13:00.
Vi svarar alltid på mejl inom 24 timmar på vardagar.

Ny stark huvudägare till Femtiofemplus AB

Det franchiseuppbyggda företaget FemtioFemPlus AB, verksamt inom hushållsnära tjänster, har fått en ny huvudägare i Berkway AB som köpt 55 % av bolaget. Tillsammans med grundaren av FemtioFemPlus, Jan Nyberg, ska de nu öka etableringstakten med nya franchisetagare i Götaland och Norrland.

FemtioFemPlus finns väl representerat i södra Sverige och har sedan starten hösten 2009 nått en omsättning på 30 miljoner kronor.

– Förutom en finansiellt stark ägare får vi in en partner som kommer att vara mycket värdefull för oss, säger Jan Nyberg.

– Köparen passade oss perfekt och kommer att innebära en avsevärd resursförstärkning fortsätter Jan, som stannar kvar som vd för bolaget.

Berkways filosofi är att som långsiktig ägare köpa in sig i intressanta framtidsbolag, säger Kasper Ljungkvist som tillsammans med affärspartners äger företaget. En av dessa partners är det välkända investmentbolaget Spiltan.

– Gemensamt har vi nu beslutat bredda verksamheten i FemtioFemPlus och kommer att lansera nya verksamhetsområden under sommaren och hösten, fortsätter Kasper.

– De hushållsnära tjänsterna med rut- och rotavdrag har vuxit kraftigt sedan regeringen införde det omedelbara skatteavdraget sommaren 2009. Idag är det en relativt mogen bransch som fortsatt är under stark tillväxt. Vi ser ljust på framtiden och tror att det finns goda möjligheter att nästa regering, oavsett valutgång, till och med kommer att utöka tjänsterna avslutar Jan Nyberg